U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Wat is Ultrasoon

Voordelen van Ultrasoon:

Ultrasone reiniging en desinfectie wordt al tientallen jaren succesvol bij medisch instrumentarium toegepast. Belangrijk voordeel van ultrasone reiniging en desinfectie is dat het instrumentarium slechts korte tijd ( 5 minuten) in aanraking komt met de desinfecterende vloeistoffen en dat de instrumenten intensief worden gereinigd. Een ander belangrijk voordeel is dat het instrumentarium niet meer handmatig hoeft te worden gereinigd, geen risico op prikongelukken meer.

 

Welk type Ultrasoon is een goede keuze:

De hoeveelheid en maatvoering van de te reinigen voorwerpen, bepaalt de grote van de Ultrasoon. Belangrijk is dat de Ultrasoon niet wordt overbeladen: daarom is het aan te bevelen om een iets groter apparaat te kiezen.  Desinfecterende vloeistoffen mogen niet verwarmd worden, dan kan men kiezen voor een apparatuur zonder verwarming of een waarvan het verwarmingselement uitgezet kan worden. Dit is bij onze apparatuur allemaal van toepassing. Gaat het echter om het in de meeste gevallen reinigen van zwaar vervuilde voorwerpen ( geoxideerd, verkleurd, cementresten, verfspuiten, caburateurs e.d. ) dan is een speciale reiniging mengvloeistof en een verwarming element sterk aan te bevelen.

 

De Maatvoering:

Als U een Ultrasoonreiniger aanschaft, let er dan natuurlijk ook op welke maat U nodig heeft. Uw voorwerp moet er namelijk ruim in kunnen liggen, voor een optimale werking. Op onze website staan daarom ook de binnenmaten van de tank. Als U het mandje erin hangt, dan gaat er van deze maten ongeveer nog 1 cm aan iedere kant vanaf. U moet de Ultrasoonreiniger ook tot 1 cm onder de rand met vloeistof vullen.Wij leveren ultrasoons met verwarming en zonder verwarming, Ultrasoons met een aftapkraan en zonder. Bij de grotere maten Ultrasoons is natuurlijk een aftapkraan zeer gemakkelijk, zo hoeft U de bak niet steeds om te keren om leeg te maken. Een Ultrasoonreiniger met verwarming reinigt weer net iets beter, dan een Ultrasoon zonder. En een reinigings vloeistof zorgt ook weer voor een betere reiniging of ontsmetting. Kortom genoeg verschillen waar U op moet letten, met daarnaast natuurlijk de prijzen die U ervoor betaald. Ultrasone Reiniger Benelux durft gerust te stellen dat wij momenteel de voordeligste zijn met een van werelds beste machines.

 

Kunststof of Roestvrijstalen machine:

Als U water of reiniging vloeistof knoeit over een Kunststof Ultrasoon, dan zal deze eerder de behuizing aantasten, dan bij een INOX Roestvrijstalen Ultrasoon. Een Roestvrijstalen Ultrasoon is ook makkelijker schoon te maken. De Tanks zijn standaard bij beide van INOX Stainless Steel (RVS). Een Roestvrijstalen machine is zwaarder en staat dus een stuk steviger. Roestrvijstalen Ultrasoons zijn gemaakt voor langdurig en professioneel gebruik.

 

Munten of vondsten reinigen:

Het reinigen van vondsten en oude munten, kan gebeuren met een klein scheutje amoniak toevoeging aan het water.

Of gebruik een van onze reinigingsvloeistoffen voor specifieke doeleinden.

Tickopur en Stammopur concentraten hebben voor alle doeleinde een passend ultrasoon reinigings concentraat