U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Hoe Werkt Het

Voordelen van Ultrasoon:

Ultrasone reiniging en desinfectie wordt al tientallen jaren succesvol bij medisch instrumentarium toegepast. Belangrijk voordeel van ultrasone reiniging en desinfectie is dat het instrumentarium slechts korte tijd ( 5 minuten) in aanraking komt met de desinfecterende vloeistoffen en dat de instrumenten intensief worden gereinigd. Een ander belangrijk voordeel is dat het instrumentarium niet meer handmatig hoeft te worden gereinigd, geen risico op prikongelukken meer.

 

Welk type Ultrasoon is een goede keuze:

De hoeveelheid en maatvoering van de te reinigen voorwerpen, bepaalt de grote van de Ultrasoon. Belangrijk is dat de Ultrasoon niet wordt overbeladen: daarom is het aan te bevelen om een iets groter apparaat te kiezen. Desinfecterende vloeistoffen mogen niet verwarmd worden, dan kan men kiezen voor een apparatuur zonder verwarming of een ultrasoonreiniger waarvan het verwarmingselement uitgezet kan worden. Dit is bij onze apparatuur allemaal van toepassing. Gaat het echter om het in de meeste gevallen reinigen van zwaar vervuilde voorwerpen ( geoxideerd, verkleurd, cementresten, verfspuiten, caburateurs e.d. ) dan is een speciale reiniging mengvloeistof en een verwarming element sterk aan te bevelen.

 

De Maatvoering:

Als U een Ultrasoon aanschaft, let er dan natuurlijk ook op welke maat U nodig heeft. Uw voorwerp moet er namelijk ruim in kunnen liggen, voor een optimale werking. Op onze website staan daarom ook de binnenmaten van de tank. Als U het mandje erin hangt, dan gaat er van deze maten ongeveer nog 1 cm aan iedere kant vanaf. U moet de Ultrasoon ook tot 1 cm onder de rand met water vullen.Wij leverenultrasoons met verwarming en zonder verwarming, Ultrasoons met een aftapkraan en zonder. Bij de grotere maten Ultrasoons is natuurlijk een aftapkraan zeer gemakkelijk, zo hoeft U de bak niet steeds om te keren om leeg te maken. Een Ultrasoon met verwarming reinigt weer net iets beter, dan een Ultrasoon zonder. En een reinigings vloeistof zorgt ook weer voor een betere reiniging of ontsmetting. Kortom genoeg verschillen waar U op moet letten, met daarnaast natuurlijk de prijzen die U ervoor betaald. Jeken durft gerust te stellen dat wij momenteel de voordeligste zijn met van werelds goedkoopste machines.

 

Ontgassen

Ultrasoonvloeistof dient u bij elke verversing van het reinigingsconcentraat te ontgassen, dit verhoogt de werking van het ultrasoongeluid,de hoeveelheid gassen ( zuurstof )in de vloeistof neemt af door ontgassing en daardoor wordt de werking van ultrasoongeluid aanzienlijk verbeterd( waar geen gassen zitten , zit vloeistof).

In sommige machines zit een Degas ( ontgassen ) knop, dit is een standaard ontgasprogramma op bijvoorbeeld veel Elma Elmasonic ultrasoonreinigers,anders kunt u het matig doen op de volgende manier :

- Ultrasoongeluid inschakelen in een machine gevuld met ultrasoonreinigingsconcentraat van bijvoorbeeld Tickopur :
- Ultrasoonreinigers tot een inhoud van 10 liter kunt u in 10 minuten ontgassen
- Ultrasoonreinigers met grotere inhoud dan 10 liter kunt u het beste 30 minuten laten ontgassen

Tijdens het ontgassen van uw ultrasoonreiniger veranderd het cavitatiegeluid,eerst hoort u harde cavitatiegeluiden en tegen het einde van de ontgassingsprocedure hoort u dat het aanzienlijk afgenomen is,waardoor het ultrasoonbad stiller lijkt te gaan werken. Een zachter geluid van uw ultrasoonreiniger betekent echter niet dat het vermogen afgenomen is , maar geeft aandat uw machine voldoende ontgast is op het einde van de ontgassingsprocedure,nu het gas ( zuurstof ) uit uw ultrasoonreiniger is,kan heeft u een verbeterde werking van het ultrasoongeluid waardoor grondiger gereinigd gaat worden.

 

Zie hier een voorbeeldfilmpje van het ontgassen : 

 

 

Reinigingsprocessen

Optimale ultrasoon reinigings resultaat ontstaat door gebruik van het juiste reinigings concentraten dit is voor de elke toepassing anders. Het reinigings concentraat moet geschikt zijn voor gebruik in een ultrasoonreiniger, Dr.Stamm heeft voor elke ultrasoonreinigings toepassing een geschikt reinigingsconcentraat ontwikkeld onder de merknamen Tickopur en Stammopur .
De concentraten verwijderen de vervuiling grondig en tegelijkertijd zorgt het concentraat dat het te reinigen materiaal niet aangetast wordt dit behoud de levernsduur van de gereinigde materialen en componenten van de ultrasoon reinigings machine.

 

Kunststof of Roestvrijstalen machine:

Als U water of reiniging vloeistof knoeit over een Kunststof Ultrasoon, dan zal deze eerder de behuizing aantasten, dan bij een INOX Roestvrijstalen Ultrasoon. Een Roestvrijstalen Ultrasoon is ook makkelijker schoon te maken. De Tanks zijn standaard bij beide van INOX Stainless Steel (RVS). Een Roestvrijstalen machine is zwaarder en staat dus een stuk steviger. Roestrvijstalen Ultrasoons zijn gemaakt voor langdurig en professioneel gebruik.

 

Munten of vondsten reinigen:

Het reinigen van vondsten en oude munten, kan gebeuren met een klein scheutje amoniak toevoeging aan het water.

Of gebruik een van onze reinigingsvloeistoffen voor specifieke doeleinden.Voor munten bijvoorbeeld Tickopur J80U