Tel. 0183 - 510779Openingstijden 08 - 20u (ma t/m za)
onze vermelding op www.keurmerk.info
Menu


Grind en de economische crisis

Zoals algemeen bekend is leven we in een tijd van economische crisis, ontstaan door het aangaan van teveel schulden. Waar we nu voor staan is waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg.

De Zuid Europese landen hebben de afgelopen jaren geprofiteerd van een laag renteniveau door hun deelname in de Euro en hebben hierdoor gemakkelijk veel geld geleend. Hierdoor zijn de schulden gigantisch gestegen. Dit geld werd aangewend voor diverse bouwwerkzaamheden welke deels werden gemaakt met goederen en diensten uit de Noord-Europese landen. Hierdoor werd de indruk gewekt van economische voorspoed.
Nu blijkt dat de schuld die dit alles gefinancierd heeft niet kan worden terugbetaald, blijkt dit echter slechts schijn te zijn, de Noordelijke Europese landen blijven zitten met nog niet terugbetaalde schulden.

Regeringen nemen geen beslissingen, Noord Europa heeft een totaal andere cultuur en arbeidsinstelling dan Zuid Europa, dus het probleem zal zich niet vanzelf oplossen. Het is zelfs waarschijnlijker dat het probleem zich verdiept, daar de Noordelijke en de Zuidelijke landen
zich tegen elkaar gaan afzetten. Noord vindt dat er teveel betaald moet worden aan Zuid. Zuid vindt dat er te veel bezuinigd dient te worden,
voogeschreven door Noord.

Zoveel schulden i.c.m. economische tegenwind is niet te dragen en vroeg of later moeten de schulden weggëinflateerd / afgeschreven worden.

Er zijn dan ook drie mogelijkheden tot oplossing van de crisis;

-Weginflateren van de schulden (geld drukken, hoge inflatie, schulden in reële termen minder waard). Voor uitleg over inflatie klik hier.
-Kwijtschelden van de schulden (zware verliezen nemen, faillissementen banken, economische chaos)
-Uit de Euro (hoe gaat de omzetting van uw spaargeld naar de nieuwe munt, wat is de nieuwe munt waard)

Voor alle opties geldt dat er hevige pijn geleden gaat worden en dat de bankensector er waarschijnlijk niet ongeschonden uit zal komen.

Sparen is dus geen veilige optie meer, een alternatief dient gezocht te worden.

Grind: Het alternatief voor uw spaargeld

Wij kunnen u gelukkig een gedegen alternatief geven voor uw spaartegoeden; grind.
Waarom het aanhouden van grind i.p.v. geld;

-Geld is fiducair (het is maar papier,waarde gebaseerd op vertrouwen). Grind is een waardevaste materie. Voor uitleg zie deze link.
-Grind is waardevast
-Grind is een handzaam ruilmiddel voor wanneer de crisis echt losbarst, een handje grind voor 1 brood
-U heeft er elke dag plezier van, inflatie of niet
-Het is een grondstof, dus niet onuitputtelijk en hierdoor waardevast
-Het is niet generatie gebonden, zowel jong als oud kunnen het waarderen
-Siergrind veroudert niet, het blijft altijd mooi
-De hoeveelheid fysiek grind verminderd niet, zeker niet i.c.m. splitplaten.

Dit artikel is uiteraard niet opgesteld met als doel de aanzet tot koop van grind, maar wel om u aan het denken te zetten over het aanhouden van alternatieve bezittingen.

Nu heeft uw geld nog koopkracht en heeft u nog geen bigbag geld nodig om een bigbag grind aan te schaffen!