Ardenner split specificaties

 

Ardenner split kan zowel in de tuin als op de oprit worden toegepast.
Nu krijgen wij vaak de volgende vragen;

- Is Ardenner split hard genoeg voor mijn oprit?
- Welke kleur heeft Ardenner split precies?

Onderstaand geven wij u dan ook enige achtergrondinformatie over deze Belgische split.

 

Ardenner split samenstelling.

Ardenner split is een kalksteensplit. Kalksteen is een sedimentair (afzettings) gesteente dat ontstaat door de opeenhoping van (kalkhoudende) stoffelijke overblijfselen (de botten) van in zee levende organismen. De Ardennen zijn een ‘omhoog gekomen gebied’ waar dit diepere kalkgesteente naar boven is gekomen. Dit door een zgn ‘tektonische opheffing’ het omhoog komen van de aardkorst doordat platen over elkaar schuiven.             

 

Ardenner split kleur.

Kalksteen kan verschillend van kleur zijn, zuiver kalksteen is grijzig wit, als de kalksteen wat geel is dan komen er ijzerverbindingen in voor, ook kan kalksteen soms erg donker zijn doordat er koolstof in zit. De kalksteen uit de Ardennen is voornamelijk grijzig van kleur, wat dus inhoud dat deze erg zuiver is. Een andere variant is de Ardenner split geel, deze wordt echter minder vaak gezien.

 

Ardenner split grijs

 

Ardenner split hardheid.

Qua hardheid is de steen bovengemiddeld, hij valt in klasse 5 op een schaal van 10, waarbij in de schalen 8,9 en 10 slechts enkele materialen voorkomen. Van de siergrind / split is slechts graniet harder. Dit maakt hem geschikt voor alle toepassingen, in de siertuin of op de oprit.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt in Ardenner split, klik dan hier.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen!

21-12-2012