Icy Blue split is een zeer modern ogende siersplit uit Spanje.
Daar wordt het in een groeve gewonnen en vervolgens gebroken tot verschillende fracties. In deze groeves wordt hoofdzakelijk marmer gewonnen voor het vervaardigen van natuursteen tegels. Icy Blue split is hier een bijproduct van, maar oogt daardoor zeker niet minder fraai!
Door zijn ijzige, lichtblauwe (ijsblauwe, vandaar de benaming) kleur is het een zeer chique grindsoort.

De toepassing van Icy Blue split.

Icy Blue split is door zijn specifieke kleur vooral geliefd in moderne tuinen. Vaak wordt het toegepast in combinatie met natuursteen tegels van een donkerdere kleur. Hierbij vormt het een mooi contrast met de tegels, waardoor zowel het split als de tegels extra worden geaccentueerd. 
Ook in combinatie met andere soorten bestratingen is Icy Blue een siersplit welke zicht goed laat toepassen. De ijsblauwe kleur heeft namelijk een zachte, vriendelijke uitstraling.

Icy Blue split is een redelijk harde splitsoort, hierdoor is het geschikt om in zowel de tuin als in de oprit te worden toegepast.
Wij raden u wel sterk aan een worteldoek toe te passen, omdat zeker bij deze chique split geldt dat onkruiddoorgroei in een sterke mate afbreuk doet aan de uitstraling!

Welke gradatie te kiezen?

Er twee verschillende gradaties te verkrijgen;

Icy Blue 8/16mm

Icy Blue 16/32mm

 
Icy Blue split 8/16mm Icy Blue split 16/25mm

 

 

Over het algemeen geldt dat een kleinere fractie, dus de 8/16mm als mooier wordt ervaren bij toepassing op kleinere oppervlakten. Indien u het echter toe wilt passen op een groter oppervlek, zoals de oprit of een parkeerterrein zal een grotere fractie van 16/25mm beter tot zijn recht komen.

Aanvullende tips;

- pas splitplaten toe om een mooi en strak uiterlijk te verkrijgen
- leg worteldoek onder de split om onkruid te voorkomen

Icy Blue split kopen bij zandensplit.nl


Wij leveren de Icy Blue split uit één groeve, waardoor u een uniforme sortering krijgt qua kleur en afmeting.

- Wij leveren altijd binnen 5 werkdagen, maar meestal sneller

- Wij denken graag met u mee over de plaatsing en nemen voor levering contact met u op

Ga naar ons assortiment Icy Blue split.