Waarom is grind interessant als verharding?

Er zijn uiteraard diverse mogelijkheden om de verharding van uw tuin in aan te brengen. U kunt hierbij o.a. denken  aan grind, stenen of tegels. Al deze materialen kennen hun eigen specifieke uiterlijk, toepassingsgebied en voor- en nadelen.

Grind is hierbij een interessante optie omdat het zowel losstaand als in combinatie is toe te passen.
Het kan een strakke, moderne tuin een wat speelser karaker geven. De ronde korrels geven hierbij een mooi contrast met de strakke lijnen van de overige toegepaste materialen. 
Ook is het na verloop van jaren, wanneer u verandering in de tuin wilt, qua vorm aan te passen. Het kan altijd worden weggehaald ten gunste van bv extra gazon en vervolgens eventueel ergens anders in de tuin weer worden toegepast.
Tussen het grind kunt u ook planten plaatsen, even het worteldoek waarop het grind ligt in een kruis kapot snijden, de plant plaatsen en de punten van het doek weer terug vouwen. Vervolgens kan het grind weer terug worden aangebracht en staat uw plant te midden van het grind.
Met grind is het ook niet noodzakelijk een volledig vlakke tuin te maken, u kunt het goed aanbrengen op heuveltjes en in dalen.

Doordat het in vele kleuren en afmetingen te verkrijgen is, is er bijna altijd een geschikte soort te krijgen.  Hierdoor is er altijd de mogelijkheid ‘matchende’ kleurstellingen toe te passen of juist een opvallend contrast aan te brengen.

 

De voordelen van grind als tuinverharding

 


Waarom de keuze maken voor grind tegenover een ander verhardingsmateriaal?
Hierbij geven wij u de voordelen van grind:

Grind is relatief goedkoop
U kunt het zelf, dus goedkoop,  verwerken
Door harken is grind weer als nieuw
Grind kent icm anti-worteldoek (nagenoeg) geen onkruiddoorgroei
Een vlakke ondergrond is niet noodzakelijk
Een grindoppervlak is onderhoudsarm

 

Grind bestellen bij Zandensplit.nl

 

Indien u bij ons grind besteld kunt u altijd rekenen op;

Een deskundig advies
Een scherpe prijs
Een kwaliteits product
Een snelle levering

06-02-2013