Dolomiet is een materiaal voor een halfverharding.


U wilt een verharding die niet uit straatstenen bestaat, maar toch ook geen grind is?
Dan is Dolomiet voor u de oplossing.
Dolomiet is een zogenaamde halfverharding. Dat wil zeggen dat het tussen een harde verharding zoals straatstenen, asfalt en beton en geen verharding in ligt.
Het is een verharding van een sterk bindend zanderig materiaal. Door het aanwalsen hiervan gaat deze binden. Het kent een open structuur waardoor er geen water op blijft staan en vormt toch een hard oppervlakte welke nagenoeg geen onderhoud nodig heeft en waarop comfortabel kan worden gelopen.

De toepassing van Dolomiet.


Dolomiet bestaat uit steentjes die een korrelgrootte hebben van tussen de 0 en de 5mm, deze worden gebonden d.m.v. het toevoegen van kalk. Dolomiet is in tegenstelling tot soortgelijke producten speciaal voor deze toepassing vervaardigd, overige soorten zijn meestal een bijproduct van het winnen van steen in een grotere fractie. Hierdoor is Dolomiet het meest geschikt voor de toepassing als halfverharding.
De halfverharding kent een open structuur, waardoor water erdoor kan wegzakken. Dolomiet lijkt wanneer het wordt geleverd op zand maar kent een meer gele kleur.

Dolomiet Dolomiet
Een pad van Dolomiet 0/5mm Een petanque baan van Dolomiet

 

Dolomiet vindt zijn toepassing in;

-          Jeux des boules (petanque) banen
-          Wandelpaden
-          Parken
-          Op de oprit

Voor een voldoende stevige verharding kunt u met de volgende dikten rekenen;

-          Jeux des boules banen, ca 10cm
-          Wandelpaden, ca 6cm
-          Parken, ca 6cm
-          Oprit, ca 10cm

Indien u advies wenst m.b.t. de verhardingsopbouw of het aanbrengen van Dolomiet kunt u ons altijd per mail of telefonisch bereiken.

Bekijk hier ons aanbod Dolomiet.

Mocht u nog verdere vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.