Basaltsplit is een populaire siersplit welke in vele tuinen of opritten in ons land te vinden is. Het is een zeer harde steensoort welke afkomstig is uit Duitsland. Door zijn donkere antraciet kleur oogt het zeer chique..

Over Basalt split.

Basalt is een vulkanisch stollingsgesteente dat ontstaat door de stolling van lava. Deze stolling van het basalt vindt plaats aan de oppervlakte van de aarde. Door de snelle afkoeling aan het koele oppervlakte worden kleine kristallen gevormd.
Basalt is bekend om zijn typische zeshoekige vormen, de basaltzuilen, deze ontstaan door de krimp van de lava.

Welke gradatie te kiezen?                                                                                                             

Er zijn verschillende gradaties te verkrijgen;
- 8/16mm
- 16/32mm

Over het algemeen geldt dat een kleinere fractie, dus de 8/16mm als mooier / chiquer wordt ervaren. Indien u het echter toe wilt passen op een oprit of een parkeerterrein zal een grotere fractie van 16/32mm beter tot zijn recht komen.

Basaltsplit is één van de harde soorten uit ons assortiment, door zijn hardheid is het dan ook geschikt voor veel toepassingen. Het is onverslijtbaar en zeer breukvast. Zowel in de tuin als op de oprit of parkeerplaats kunt u basaltsplit dan ook zonder zorgen toepassen.


Basaltsplit kopen bij zandensplit.nl

 

Ga direct naar het aanbod basaltsplit
.
Wanneer u kiest voor zandensplit.nl kiest u niet alleen voor kwaliteit, maar bent u ook verzekert van een deskundig advies en een goede service. Dit naast het feit dat wij vanuit één groeve leveren, bent u bij ons dus verzekerd van een goede service. Hieronder enkele voorbeelden.

-          U krijgt altijd direct contact met een deskundige medewerker

-          Wij kunnen altijd uit voorraad leveren

-          Wij leveren altijd binnen 5 werkdagen, maar meestal sneller

Wij werken met een transportbedrijf dat graag meedenkt over de plaatsing en van tevoren met u contact opneemt om de exacte plaatsing te bepalen.